Veel gestelde vragen

Wat is een hoeslaken?
Het hoeslaken is eigenlijk een onderlaken wat elastische hoeken heeft waarmee het goed om een matras zitten blijft. Het laken geeft ook bescherming aan een matras waardoor het langer meegaat. Het is niet ongebruikelijk om een hoeslaken in combinatie met een molton te gebruiken. De molton lijkt veel op het hoeslaken maar het is een ruwer laken, wat gemoltoneerd is.

Kies je een molton en/of een hoeslaken?
Als je molton en hoeslaken neemt, dan is de normale manier van gebruik dat het hoeslaken over je molton heen doet. Dit geeft extra bescherming aan je matras maar het ligt ook nog eens lekker zacht. Wanneer je een bed en/of matras vervangt, dan is de aanbeveling om ook je molton en hoeslaken te vernieuwen.

Wat voor soorten hoeslakens heb je?
Niet elk hoeslaken past om alle matrassen past. Elk matras heeft zijn eigen lengte, breedte en hoogte. De gemiddelde top matras is een stuk dunner dan een willekeurig pocket veren matras. En bij een boxspring kun je kiezen uit een hoeslaken wat je voor je top matras gebruikt of voor het hoofdmatras en de topmatras samen. Vanzelfsprekend heb je voor dit laatste een ander hoeslaken nodig dan voor alleen de topmatras. Standaard zijn de hoeken van een gemiddeld hoeslaken in de regel niet hoog genoeg voor een boxspring matras met topmatras erop. Pas altijd op dat de hoekhoogte van het hoeslaken voldoende is want anders past het misschien niet.

Wat voor soorten moltons heb je?
In beginsel geldt voor moltons hetzelfde als voor hoeslakens; er is keuze uit verschillende soorten, maten en kleuren. Hierdoor is er altijd wel een geschikt voor het bed dat jij hebt.